fredag den 12. juli 2013

Figenmarmelade med citron


Det kan være svært, at få fat i fuldmodne figner fuldmodne i butikkerne i Danmark, det gør denne marmelade endnu mere anvendelig. For man kan fint anvende halvsøde figner til denne marmelade, for sukkeret, varmen og citronen giver fignerne en skøn smag. Hvis man har sit eget figentræ kan denne opskrift endda anbefales, for på den måde kan man bevare sine figner i længere tid.


Opskrift på sensommer-marmelade

9 store figner, omkring 150 gram sukker, 3/4 del økologisk citron og en knivspids salt.

Vask fignerne og citronen. Skær fignerne ud i både og omkring halvdelen af bådene halveres, bland dette med sukkeret. Nu skæres 3/4 del af citronen i både og skær hver båd i stykker af 1/2 cm. Tykkelse. Det er vigtigt, at citronstykkerne er i meget små stykker, der ingen som vil nyde, at få et stort stykke citron i munden. Derimod er et lille stykke ganske delikat. Tilføj citronstykkerne og lad det trække nogle timer. Dette gøres for at trække væsken ud af fignerne. Dette gør, at man ikke skal tilføje vand, når marmeladen skal koges.

Nu koges marmeladen i en stor gryde og nu kan man tilføje pektin, der skal omkring 1 spsk. til denne portion. Marmeladen skal koges over jævn varme 1/2 times tid, for citronstykkerne skal være helt gennemkogte ellers er deres smag for kraftig.
 
Marmeladen egner sig til følgende

Denne marmelade egner sig til adskillige sammensætninger. Den er god direkte på et stykke ristet brød, med er velegnet til gedeost både frisk og tørret gedeost. Men den kan også anvendes i kager f.eks. i lagene i en lagkage. Den aromatiske og eksotiske smag giver en anderledes og skøn lagkage.

God fornøjelse med marmeladen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar