torsdag den 18. juli 2013

Pasta med alt fra haven og jomfruhummer


-enkelt og sommer-skønt

Denne pastaret er ret enkel og meningen med retten er at man skal bruge alt det grønne man lige har ved hånden og tilberede det så lidt som muligt og blande det med pastaen og jomfruhummeren. Jomfruhummere er en ekstraordinær ingrediens for de fleste. Men i øjeblikket er de på tilbud i Rema 1000 på frost til 39 kroner for 350 gram. Der kan de fleste være med, så tag chancen og nyd denne ret.

Det er da livet!
Opskrift på pasta med alt fra haven og jomfruhummer


80-100 gram pasta pr. person, alle urter fra haven i store mængder(men selvfølgelig smager estragon, purløg, fennikel og andre løg og lakridssmagende planter ret godt til jomfruhummeren), salat ligeledes i store mængder, men spinater eller bladkål kunne også være en mulighed, økologisk citronsaft og skal, salt, god oliven olie, et fed hvidløg, en god feta eller parmasan ost, hvis man er mere til det og i hvert fald 4 jomfruhummere pr. person.


Sæt en stor gryde vand til at koge, der skal være nok vand til pasten og jomfruhummerne. Imens vandet kommer i kog vaskes salat og urter grundigt. De hakkes groft, vendes i en dressing blandet af oliven olien, citronsaften, fint hakket hvidløg, salt og smuldret feta. Når vandet koger saltes det og pastaen kommes først i, når der er et par minutter tilbage af pasta-kogetiden kommes jomfruhummerne frosne i og de skal koge med et par minutter. Derefter tages pastaen af ilden og vandet hældes fra. Tag jomfruhummerne op og vend nu urter og salaten med den brændvarme pasta. Pastaretten skal serveres straks og man kan tilføje lidt ekstra ost og eventuelt chili på hver enkel portion. Hav en skål klar til skalerne fra jomfruhummerne. De kan anvendes til en skøn jomfruhummersuppe.

God fornøjelse med pastaen og jomfruhummerne.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar