søndag den 28. juli 2013

Eva-Andreas Frugtsennep


-En New Orleans specielt 

Denne frugtsennep er inspireret af frugtsenneper fra new Orleans. Min veninde var i New Orleans og tog et foto af et glas frugtsennep. Dette foto har inspiret mig til at koge en portion af overskuet af mine hindbær. Frugtsennep har en overraskende og skøn smag. I new Orleans fås frugtsennep med mange forskellige smage og det anvendes til kylling, stege, skinke og i sandwiches, kort sagt kan det peppe det meste kød op. Personligt synes også, at det fungere ret godt til røget fisk. I den kommende uge har Rema to slags røget makrel på tilbud.

Opskrift på frugtsennep
200 gram hindbær, 50 gram sukker, 1 stor spsk. Stevia sødeniddel, 5 stor tsk. Dijon Sennep, et knivspids salt to lange stilke citronverbena eller efter smag og en stærk chili eller efter smag.
Vask hindbærne og bland dem med sukkeret. Nu kan man vælge at lade det trække natten over, for at trække væsken ud af hindbærrene. Dette er en fransk måde at tilberede frugt på og anvendes for ikke at tilføje vand, når frugten skal koges. Hvis man ikke har tid til dette, kan man tilføje 1/4 dl. vand til gryden hvor hindbærne nu skal koges sammen med sukkeret, sødemidlet, saltet og sennepen. Blandingen skal have høj varme og efter et par minutter skrues der ned til middelvarme.
Når blandingen simre, skrues der ned for varmen til det laveste, nu røres hakket chili og citron verbena og frugtsennepen smages til. Nu kan sennepen tages af varmen og anvendes kold som varm.

God fornøjelse med frugtsennepen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar