mandag den 16. maj 2011

Snacks med bacon, asparges, svesker, parmaskinke og gedeost

Asparges med bacon om og svesker med bacon om er en rigtig dejlig snack. Det lyder måske lidt kedeligt, men det er ret lækkert. Det er opskrifter fra kogebogen ”Når livet er en fest” af Marie Melchior. Jeg har anmeldt denne kogebog på http://www.bogvaegten.dk/1-1473-naar-livet-er-en-fest.html Her anmelder jeg fast kogebøger.
Jeg brugte disse to opskrifterne, som snacks til min melodi grand prix fest i weekenden. De blev spist rigtig hurtigt. De ville også være lækre til en tapas eller som en del af en brunch.

Asparges bacon snackopskrift
Man skal bruge et halv bundt asparges, en pakke bacon(det kan være den almene svinebacon eller den magre kalkunbacon). Knæk aspargesenderne af, derefter knækkes aspargesene midtover, så de har en mundretstørrelse. Halver baconen på midten og vikkel et stykke bacon om hver halve asparges. Læg snackene på en bagepapirs beklædt bageplade og sæt dem i en varm ovn på 200 grader i 10-15 minutter.Når de er færdige, kan man sætte små pinde i alle snackene.

Svesker bacon snackopskrift
Du skal bruge en håndfuld svesker og en pakke bacon(det kan være den almene svinebacon eller den magre kalkunbacon) Halver baconen på midten og vikkel et stykke bacon om hver sveske. Læg snackene på en bagepapirs beklædt bageplade og sæt dem i en varm ovn på 200 grader i 10-15 minutter.
Når de er færdige kan man sætte små pinde i alle snackene. Kombinationen af sød og blød sveske og sprød og salt bacon er genial. Hvis man så har nogle gode venner man kan nyde de to snacks sammen med, som jeg havde til melodi grand prix festen, så kan det kun blive en god aften.

Jeg har siden melodi grand prix aften fået endnu en nem og lækker snack opskrift, af en veninde fra mit studie. Jeg synes derfor lige at jeg måtte lægge opskriften op, for den er for lækker til at lade være.
Parmaskinke og gedeostesnack opskrift
Opskriften er til otte snacks
Man skal bruge otte skiver parmaskinke(eller sarrono), 8 skiver gedeost og en kvart agurk. Tænd ovnen på 200 grader, skær agurken i skiver(otte skiver), skær dernæst otte skiver af gedeosten. Tag en skive skinke ad gangen og læg en skive gedeost og skive agurk i den ene ende af skinken og rul skinken rundt om. Når alle snackene er rullet, så lægges de på en bagepapirs beklædt bageplade og puttes i den varme ovn i omkring 10 minutter.   
Nu er de lækre sprøde udenpå og bløde indeni. Agurken giver lidt friskhed til snacken. Det er bare en så lækker snack og kan også fungere som en forret, hvis de små hapsere placeres ovenpå sprød salat.
Eva-Andrea

2 kommentarer:

 1. Kære Eva-Andrea,

  Jeg beklager, at jeg skriver det her som en kommentar: Jeg har forsøgt at kontakte dig, men har ikke kunnet finde kontaktoplysninger her på bloggen. Du er blevet nomineret til FDB's konkurrence, Danmarks bedste madblogger. Den kan du læse mere om her: www.viskalspise.dk/madblogger

  Jeg ville gerne kontakte dig for at høre, om du vil være med i konkurrencen. Du kan læse det brev, jeg gerne ville have sendt dig her: http://www.fdb.dk/Medieliste/Download/Dokumenter/nominering.pdf

  Du må endelig slette kommentaren, hvis du har lyst.

  Mvh
  Henrik Harder, FDB

  SvarSlet
 2. Hej Henrik

  Det er helt iorden og har sendt jer en mail.

  Eva-Andrea

  SvarSlet