tirsdag den 3. maj 2011

Gratin på 100 måder nu med asparges, tomat og basilikum

Gratin på 100 måder nu med asparges, tomat og basilikum
Gratin er en dejlig ret for man kan putte stort set alting i. Man kan let bruge en rast kogte kartofler, pasta, en lille bid steg eller kogte grønsager. På den måde får man skabt en ny og dejlig ret med en måske kedelig rast mad. Gratin er også ret billig og rimelig hurtig at lave. Hvis der bliver noget gratin tilovers er det lækkert til frokost både koldt eller varmt.
Jeg har her serveret gratinen med en let agurkesalat.
Opskrift
Denne opskrift er nok til 4 personer, hvor gratinen er en del af hovedretten. 4 Æg, 1 dl. mælk(rismælk eller andet erstatningsmælk kan bruges), 3 store spsk. mel, ca. 75 gr. ost(det kunne f.eks. være emmentala revet i stykker eller morzerella revet i mindre stykker), knivspids peber, ca. 250 gr. af de grønsager eller kød man ønsker at bruge, evt. revet muskatnød og revet hvidløg.(Andre krydderurter kan bruges, hvis man får lyst).    
Pisk æg i en skål med et piskeris tilsæt mælk og pisk det med. Sigt nu melet ned i blandingen lidt ad gangen(melet skal sies for ellers klumper det og det giver en lidt mærkelig konsistens) og pisk videre. Tilsæt krydderierne og slut af med at vende fyldet i.
Put nu hele molevitten i et ildfast, som har fået besøg af et lidt stort stykke bagepapir.(Man kunne også smøre fadet med smør, hvis man er til rigeligt smør). Nu skal fadet i ovnen ved 210 grader(varmlufts ovn) ca. 25 minutter.  
Sådan så gratinen ud, da den lige var kommet ud af ovnen.
Gratinen i dag
 I dag var min gratin med asparges, tomater og basilikum. Det er ligesom aspargessuppe også en god og lækker måde at bruge de grønne stængler på. Min gratin var i hvert fald super lækker og kan spises sammen med alverdens ting, så det er bare at komme i gang.
Bon appetit
Eva-Andrea

2 kommentarer:

 1. Ser bare rigtigt lækkert ud! Man kan med fordel også putte fetaost i -og så udelade salt (for det er jo meget salt i sig selv). Mums, siger jeg bare :-)

  SvarSlet
 2. Hej Eva
  Glad for du kan lide det. Det smagte også godt.
  Det er helt sikert rigtigt at man ikke skal putte salt i grantinen, når man tilføjer salt ost. Jeg plejer også at tilføje salt, når gratinen er færdig i ovnen. Hvis man putter salt i før kan det forhindre æggene i at hæve og det bliver en meget flad gratin.

  Eva-Andrea

  SvarSlet