fredag den 27. maj 2011

Sommer bønnnesalat

Dette er en ret, hvor sommerens krydderurter kommer til deres ære og værdighed. Man kan bruge de urter som man lige har ved hånden eller kan plukke i en bekendts havebed. Hvis man tilfældigvis har et kartoffelbed, så kan man også bruge sine nye kartofler i denne ret. Retten er så enkel, at kartoflernes smag er vigtig.

Opskrift
1 dåse bønner, 150 gr. ukogte nye kartofler, friske krydderurter(gerne oregano, persille, timian og purløg), oliven olie, eddike(jeg bruger en hyldeblomst eddike, men man kan bruge hvad man har), lidt salt, et fed hvidløg og lidt chili.

Kartoflerne koges med lidt salt sammen med et fed hvidløg indtil de er møre. Hvidløget giver ikke smag til kartoflerne, mens de koger. Hvidløget skal bruges i dressingen, for kogt hvidløg har en mildere smag, end helt frisk hvidløg.
Der hældes koldt vand over kartoflerne og de stilles til at køle af, mens man laver resten af salaten.
Hak krydderurterne fint, bland med olien, eddiken, salt og chilien(hvis frisk hakket). Hvidløget som har været kogt moses med en gaffel og puttes i dressingen. Bønnerne skal nu åbnes og bønnerne hurtig vaskes, da de ellers er meget salte.

Pil kartoflerne, skær dem midt over og derefter i mindre bider. Bland nu det hele bønner, kartofler og dressingen.

Nu er retten klar til servering. Man kan også lade salaten stå og trække nogle timer, det bliver salaten kun bedre af.

God fornøjelse

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar