tirsdag den 31. maj 2011

Nye kartofler - Jordens guld

I går gravede jeg de allerførste kartofler op ad jorden. Det var en fantastisk oplevelse, at grave hænderne ned i jorden og frem trylle de lækreste kartofler.

Smag

De små guldklumper havde en utrolig intens smag. De smagte først og fremmest utrolig meget af kartoffel. Derudover smagte de sødt og lidt smøragtigt på den gode måde. Det kan anbefales til alle andre, at dyrke deres egne kartofler.

Dyrkningsmetode

Jeg dyrker kartofler for første gang i år. Jeg har valgt at dyrke dem i planteposer og krukker. Grunden til dette er ,at så kan jeg rykke rundt på kartoflerne. Dette er smart, hvis man har et drivhus eller en lille have. Jeg startede mine kartofler inden døre i drivhuset. På den måde sikrede jeg mig, at kartoflerne fik en varm og god start på livet. Jeg havde forspiret kartofler i min køkkenvindueskarm fra begyndelsen af marts. Det er en tidlig sort, som jeg fandt i Super brugsen. Det var en økologisk læggekartoffel. I start april blev kartoflerne så lagt i plantesækkene og krukkerne og dækket med det første lag jord. Så spirende lige var dækket. Når der så var kommet en god grøn spirer op, kom der mere jord ovenpå. Dette gjorde jeg et par gange indtil beholderne var omkring fyldt med jord. Jorden var blandet med gødning.

Da minde tomater så skulle stilles i drivhuset, måtte mine kartofler flytte uden døre, for kartofler og tomater må ikke stå for tæt sammen. Da de kan smitte hinanden med sygdom. 

Opskrift på nye kartofler

Jeg kogte kartoflerne kort ca. 8-10 minutter i saltet vand. Jeg serverede dem med hakket dild og purløg til. Derudover fik jeg hvide asparges og omelet med morzeralla. Dette var et fantastisk måltid.

God fornøjelse med dyrkning, gravning, kogning og spisning

Eva-Andrea

1 kommentar:

  1. Var det nok at koge dem i 8-10 minutter? Jeg er opdraget med at helt nye kartofler skal koges i meget saltet vand i 10 minutter, hvorefter der slukkes for varmen og kartoflerne står og trækker i endnu 10 minutter.

    SvarSlet