søndag den 1. maj 2011

Haven 1. maj

Denne første maj i haven er ret ekstraordinær. På grund af de varme uger i april er havens planter nærmest eksploderet af begejstring. Der er mange frugttræer som er begyndt at blomstre, bøgen er sprunget ud mange steder og jeg har sågar set at en lillasyrens blomster var sprunget ud.
Et af årets nye have projekter er kartofler. Det har jeg ikke prøvet før, men det ser du til at lykkes i nogle krukker, som indtil videre står i drivhuset. Der går nok kun 3 uger, så burde de første kartofler være klar til en hurtig kogning med lidt løvstikke, serveret helt enkelt med lidt salt. Jeg glæder mig allerede, det bliver et skønt øjeblik.

Her er så de skønne kartofler med flotte grønne ivrigt voksende toppe.
I drivhuset er også gang i krydderurt bedet.  Der er rigeligt at høste af til alverdens retter. I dag blev det purløg og rosmarin.


Tomaterne som er blevet plantet i drivhuset er vokset allerede, men der er lang vej endnu før de første hjemmedyrkede tomater finder vej til en ris pilaf eller salatskålen.

Salaten som er forspiret i drivhuset vokser også på livet løs. Jeg har sågar sat noget på friland, som ser ud til at klare omflytningen.
Ærterne på friland er også vokset og jeg tror det ender med et godt udbytte. Sneglene holder sig også væk indtil videre i hvert fald.


Bonderoserne har allerede fået blomsterknopper. Jeg har aldrig set det så tidligt før.

Her er en ny plante i haven. Det er en gul lækker hindbær, som jeg har fået af min bror. Den er sat i jorden for max. 14 dage siden og den ser allerede ud til at være faldet til.

Rabarberne er også ivrige for at bredde sig. Jeg synes, de vokser godt i forhold til, at de først kom til sidste år.

Det var alt for denne havevandring.
Håber det gav noget inspiration.
Eva-Andrea
 

2 kommentarer:

  1. Metrologerne lover lidt frost i denne uge, så nu må vi se om det vil påvirke haven negativt eller hvad der sker..

    SvarSlet
  2. Okay det blev sne og is i maj, indtil videre dog kun i jylland, tjek lige dether billede ud på dette link: http://vejret.tv2.dk/nyheder/

    SvarSlet