onsdag den 18. maj 2011

Tortillas med fyld og hvad man gør med resterne.

Dette er en rigtig god ret, for man kan selv anrette sin egen portion, så det passer lige til, hvad man har lyst til. Jeg kan f.eks. godt lide at de forskellige ting er adskilt og ikke rullet sammen til en rulle. Andre gider ikke så meget grønsager og de kan så bare lade være med, at putte det på deres tallerken.
Denne opskrift er til omkring fire personer.
Kødsovs
Hakket oksekød(jeg bruger 3-6 procent fedt, men det kan vi jo gøre som man vil) 800gr. -et kilo, 2-3 store løg, 2 hakket fed hvidløg, chili efter smag, lidt salt, lidt olie til stegning og evt. spidskommen og kanel(hvis man kan lide et lidt specielt twist).
Salat
Sprød salat(ca. et halvt hoved), 8-10 blommetomater, en peberfrugt, en halv agurk skåret i tern og 4 forårsløgtoppe(eller salatløg men det er noget dyrere).

Avokadodip:
To avokadoer(modne ellers fungere det ikke og for at finde ud af om de er modne, trykker man på ”knappen” ovenpå), to forårsløg, lidt chilipulver, 3 små blommetomater, limesaft fra en lime og lidt salt.
Og 4-6 Tortillas.
Start med kødsovsen. Tag en stor gryde, put lidt olie i bunden, tænd op under gryden(middelvarme), snit løgene og put løg og kød i gryden. Imens kødet brunes, hakkes hvidløget og derefter tilføjes alle krydderierne.
Nu skal ovnen tændes så tortillas kan blive varmet om lidt. Herefter skal grønsagerne vaskes og skæres ud. Jeg plejer at anrette de hakkede grønsager på et fad. Nu kan tortillaerne dryppes med nogle dråber og lægges i ovnen. Imens de varmes skal man lave avokado dippen. Dette kan gøres i en blender eller med en kniv og en gaffel. Blend det hele eller mos avokadoerne(uden skal) i en skål med en gaffel. Tilsæt derefter limesaft, salt og chilipulver. Hak forårsløg og tomater og put begge dele ned i skålen med avokadomosen. Bland nu hele rundt og tag tortillaerne ud af ovnen.
Det hele kan nu anrettes, enten rullet sammen eller adskilt som på billede.
Hvis man ikke spiser al kødsovsen samme aften som det er lavet, kan man let lave det til en ny ret næste dag. Man tilføjer nogle hakkede gulerødder, en dåse tomater, evt. resten af de hakkede grønsagerne fra dagen før(dog ikke agurk og salat) og frisk oregano(eller tørret) (tilføj i sidste øjeblik), kog noget pasta til og vupti så har man pasta med kødsovs.
God fornøjelse med begge retter.

Eva-Andrea

2 kommentarer:

 1. Mums, sådan en tallerken kunne jeg godt lige spise :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Ja det smagte også rigtig godt!

  Eva-Andrea

  SvarSlet