lørdag den 22. oktober 2011

finger-slikkende-gode-rejer

-venindemiddag og asiatiske proteiner

I går havde jeg jo en sød veninde til middag. Til hovedret var det er væld af grønsager, som alle var middelhavs inspireret. Forretten kaldte jeg asiatiske proteiner, for det var stegte tigerrejer i en karamelliseret østerssovs og sojasovs og edemamibønner med havsalt.

Det var rigtig fingermad og sovsen, som rejerne ar stegt i, var utrolig lækker, at vi slikkede vores fingre. Så hvis du vil smage nogle af verdens bedste rejer, så er det bare om at komme i gang. Det er utrolig let.

Opskrift

Ca. 25 tigerrejer(gerne nogle der har været frosne med skal), ca. 5 spsk. østerssovs og 2 spsk. sojasovs. Bland rejer, østerssovs og sojasovs i en plasticpose(f.eks. i en frysepose, det skal bare være en plasticpose, som er beregnet til mad ellers er der muligvis phalater i).  Luk posen og ryst det godt sammen. Man kan nu stege det hele, eller man kan lade det marinere 3-4 timer eller måske en hel dag.

Hæld nu sovsen ud(lad rejerne blive i posen lidt endnu) på en pande(fuld varme) og kog sovsen ind. Den skal koge ind ca. 5 minutter, hvor den bobler løs. Når sovsen er kogt godt ind, tilføjes rejerne og de steges i sovsen indtil de er blevet lyserøde(det tager 5-7minutter).

Nu har du nogle dødskønne rejer, som skal spises med fingrende, dels for at tage skalen af og for at man har en undskyldning, for at slikke sine fingre.

God fornøjelse med de fingerslikkende-gode-rejer.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar