torsdag den 20. oktober 2011

Røde-gulerødsruller og venindemiddag

-rodfrugterne kommer!

Jeg skal have en god veninde til middag i morgen. Det bliver helt sikkert en dødhyggelig aften og en middag der kommer til, at indeholde utrolig mange grønsager. Der er måske nogle som vil synes, at dette er en lidt kedelig middag, men det tror jeg nu ikke den bliver. For det første er der en proteinrig forret og for det andet så er grønsager så utrolig spændende og mangfoldige. Nu er sæsonen for rodfrugter startet, så nu er der endnu flere grønsager at vælge imellem.

Jeg har forprøvet nogle af opskrifterne til i morgen. Jeg har blandet andet lavet, røde-gulerodsruller med gedefeta. Rodfrugtsæsonen er jo lige begyndt og der er de seneste år kommer nye rodfrugter i handlen f.eks. røde gulerødder og gule rødbeder. Disse rodfrugter smager ikke markant anderledes, end de sædvanlige gulerødder og gulerødder, men de ser utrolig smukke ud og kan varmt anbefales.

Gulerødder og feta er virkelig godt sammen. For gulerødderne er søde og fetaen er salt. Derudover er de søde små sød-salte pakker utrolig nemme at lave. Så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang med rodfrugtssæsonen.

Opskrift

Denne opskrift giver 5 ruller.

4 små røde gulerødder(disse gulerødder er ofte lidt mindre en orange gulerødder), 3 spsk. feta(gerne fåre eller gedefeta), lidt olie og 2 filodejsplader(købes færdiglavet, fra køledisken).

Hak gulerødderne i tynde skiver (2 mm. ca.)og svits dem i olien ved fuldvarme ca. 7 minutter. Gulerødderne må gerne være lidt sprøde, men ikke rå, når de er færdige på panden. Klip filodejen i 5 lige store stykker(klip dejen på langsiden). Læg nu smuldret feta og gulerødder(1 stor spsk.) på den ene ende af filodejen(filodejen skal lægges i 2 lag), fold enderne ind og rul rullen sammen.

Når al dejen er brugt, lægges rullerne på en bageplade med bagepapir. Rullerne skal have 7-10 minutter ved 175 grader.

Nu kan de små ruller nydes, som en lille forret eller som en del af et større måltid.  

God fornøjelse med de røde gulerødder og rodfrugtsæsonen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar