torsdag den 13. oktober 2011

Halloweenbrød

-græskarbrød

Det er jo snart halloween eller allehelgensaften som det kaldes på dansk. Det er en højtid jeg holder af, for man kan holde halloween på to ret forskellige måder. Man kan mindes nogle afdøde man har holdt af og tænde et lys for dem og nyde noget god mad, mens man mindes. Den anden måde at holde halloween på er, ved at holde festlig uhygge, med udklædning og oppyntning. Det som disse to møder har tilfældes er stearinlys og græskar i lange baner. Græskar som udsmykning: udhulet såvel som ikke udhulet og i alt slags mad. Man kan bruge græskar i supper, tærter, bagt i ovnen eller for eksempel i brød. Jeg elsker græskarbrød med chili. Det er smukt i farverne og det er en god kontrast mellem det søde græskar og den stærke chili. Derfor får I denne opskrift.

Opskrift

400 gr. Hokaido græskar, chili gerne i flere farver og styrke efter smag, 1 ½ tsk. salt, 6 dl. vand, 15 gr. gær, 1 kilo hvedemel, 3 spsk. honning, ¾ dl. mandler(man kan også bruge græskarkerner eller solsikkekerner eller hvad man nu lige har på lager), olie, flagesalt.

Hak chilierne fint. Dette er meget vigtigt for det er ganske ubehageligt, at få et stort stykke chili i munden.  Skær græskaret midt over og tag kernerne ud. Man kan blende græskaret til ukendelighed, men man skal have en ret stærk blender og man kan også bare skære det i små stykker med en kniv. Det er ikke så vigtigt, at alle stykker er lige store. Bland nu vandet med gær, salt, mandler, honning med chili og græskar. Rør nu godt rundt, så gær og honning er opløst i vandet.  Derefter blandes melet i.  Når det er opløst i dejen, skal det æltes godt igennem. Drys nu lidt mel på toppen og lad det hæve i køleskab mellem 8 og 24 timer. Alt efter hvor tålmodig man er. Form nu bollerne og pensl dem med olie og drys med flagesaltet.  

Bag bollerne ved 175 grader i 25 minutter.

God fornøjelse med græskarbrødet.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar