lørdag den 8. oktober 2011

Pindemadder

-Små skønne retter

Sidste weekend var jeg til fællesmiddag. Alle skulle have en ret med og det gav alt i alt en dejlig middag med en blanding af alt muligt. Det kan kun anbefales, at lave den slags fællesmiddage. Det er sjovt, hyggeligt og det er utrolig let for værterne, at holde middag på denne måde. Man kan ikke altid være helt sikker på, hvilke retter eller hvilke mængder mad, man ender med. Men min erfaring er nu, at alle bliver mætte og der er altid noget mad, som alle kan lide, for alle har jo haft noget med selv.

Jeg havde blandt andet tomatsalat med på små pinde og kartoffel/pølse kombi på pind med. De er meget enkle, men de blev da alle spist. Disse små pindemadder er ret hurtige, at lave.

Opskrift

Tomater(jo tomaterne er stadig i sæson og er gode), mozeralla(det skal altså være en god en), basilikum, salt, evt. oliven olie og små pinde.

Vask tomaterne og skær dem midt over. Skær mozerallaen i skæver, som man ville gøre til en tomatsalat. Pluk basilikummen for nogle store dejlige blade. Start med et stort basilikumblad på en pind, derefter en halv tomat og til sidst puttes et stykke mozeralla på. Denne proces fortsættes til alle tomater og al mozerallaen er brugt op. Nu drysses lidt salt over og hældes nogle dråber olie over. De små salat pinde er nu klar til servering.(De skal laves lige umiddelbart før de skal spises.)

Opskrift

Kyllingepølser(det er altid en god idé at bruge kyllingepølser, for der er mange som ikke spiser svinepølser), kartofler(gerne nye hvis det kan fås) og estragon.

Kog de nye kartofler i ca. 12 minutter i saltetvand(stik en gaffel i dem og mærk efter om de er færdige). Skær pølserne i mundrettestykker og steg dem ca. 7-8 minutter ved høj varme. Pluk estragon bladene af planten. Skær kartoflerne i mundrettestykker og put først et stort estragon blad på en lille pind, derefter puttes en kartoffel bid på og til sidst en et stykke pølse. Nu har man en skøn lille bid mad.

God fornøjelse med de små dejlige retter.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar