tirsdag den 18. oktober 2011

Tomatsuppe

-Let og varmende

Det helt sikkert suppetid på nuværende tidspunkt. Specielt de dage, hvor det stormer og øser ned. Man er kold indtil knoglerne og man er begyndt at have lyst til at flyve syd på, som de store fugleflokke. Sådan nogle dage har jeg i hvert fald og så er en varm og velsmagende suppe, det der kan få mig i bedre humør.

Opskrift

Denne opskrift er til 2 personer.

1 kilo friske tomater(jo de er stadig gode nu), 2 løg, 1 stang bladselleri, 2 fed hvidløg, eventuelt basilikum, 1 grønsagsbouillonterning, 1 spsk. olie eller smør, ca. 2 spsk. sukker sort peber og salt efter smag.

Pil og hak løg såvel som hvidløg. Det er ikke så vigtigt, at det er meget småt, for det hele skal blendes senere. Put lidt olie eller smør i en gryde og tænd for middelvarme. Put nu løg og hvidløg i gryden. Imens det hele svitser lidt, vaskes og hakkes der tomater i massevis. Man kunne først tage skinnet af tomaterne(efter tomaterne har fået et skålhedt bad i kogende vand) og fjernet kernerne. Men helt ærligt, jeg synes ikke det er nødvendigt. Så op med tomaterne i gryden, når de er hakkede. Tilføj sukker, salt og peber og lad det koge igennem ca. 10 minutter.

Nu fint hakkes sellerien, for den skal først i efter suppen er blendes. Suppen blendes godt igennem, når det er kogt godt ud. Herefter tilføjes bouillonterningen og sellerien. Lad det nu koge et par minutter.  Nu er suppen klar til at blive serveret med eventuelt basilikum på toppen, noget sprødt ristet brød til og eventuelt parmesanost.

Jeg har i dette tilfælde serveret små filodejspakker til. Det er uhyre lette at lave. Tag to plader filodej, læg dem i lag og klip så dejen i 4 lige store stykker. I hver lang ende lægges lidt (2 spsk.) stegte svampe eller for eksempel spinat(optørret og vredet for væske) og lidt ricottaost(1 spsk.)(nå ja det kunne da også være en anden slags ost, bare en der smelter!). Nu rulles pakkerne sammen. De lægges på bagepapir og sættes i ovnen ved 175 grader ca. 10 minutter. Godt sagt dødlet og lækkert.

Det behøves ikke være så svært, selvom det skal være lunt og lækkert.

God fornøjelse med den knoglevarmende suppe.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar