mandag den 24. oktober 2011

Brillant Blomkålssuppe
Her serveret med smudlret gedeost og lidt basilikum.

-En cremet oplevelse

Blomkålsuppe er en dejlig cremet og mild suppe. Den er super enkel, at lave og kan varieres på mange måder.  Man kan drysse den med tern af bacon eller flager af ristet parmaskinke eller måske smuldret gedeost eller revet parmesanost. Man kan bruge, det man lige har og kan lide.

Opskrift

Denne opskrift er ca. 3 personer med lidt tilbehør.

½  stor blomkålshoved, 4 kartofler, 4 lyse løg, 1 ½ liter vand, 40-50 gr. revet eller smuldret gedeost(man kan også bruge en anden ost), 1 spsk. olie eller smør til stegning, 2 bouillonterninger, salt og peber.

Hak løg, kartofler, og blomkål. Vælt det hele ned i en gryde og svits det igennem i fedtstoffet 6-7 minutter og drys salt over. Hæld nu vandet(forkog vandet i en elkedel) over grønsagerne og smulder bouillonterningerne i. Lad det nu koge ca. 15 minutter.

Alt skal være kogt godt igennem og derefter skal det hele blendes godt igennem med en stavblender. Blenderen holdes under overfladen, når du blender, ellers sprøjter det udover det hele.

Nu hakkes eller reves gedeosten. Den puttes ned i suppen og røres godt ud. Man kan også bruge en parmesanost til at røre i. Det bestemmer man jo selv, men husk peberen. Gedeosten og blomkål er ret godt sammen, så prøv det!

God fornøjelse med blomkålssuppen og gedeosten.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar