lørdag den 15. oktober 2011

Gulerodsboller

Boller og en oplevelse

Jeg elsker gulerodsboller. De er søde, bløde og mætter på en god måde. Jeg bager dem derfor selv fra tid til anden.  De holder ikke så længe, så når man har bagt en portion, er det en god idè at fryse dem ned i mindre portioner. De kan spises til morgenmad, frokost eller som en mellemmad. Så det er altid godt, at have nogle i fryseren.

Opskrift

1 kilo hvedemel, 500 gr. gulerødder(de skal helst være økologiske for de er sødest), 20 gr. gær, ½ dl. hvedekerne, 1 ½ dl. solsikkekerner (det kan være hvedekerner men ellers lige hvad man har i skabet eller på hylden), 6 dl. vand, 1 tsk. salt og 2-3 spsk. honning.

Opløs gær, salt og honning i vandet. Vask, skrald gulerødderne og riv dem på et rivejern eller kør gulerødderne igennem en lille blender. Put nu de rivende gulerødder og kernerne i vandet og rør rundt. Derefter tilføjes melet. Lad lidt af melet være tilbage til formningen af bollerne.

Sæt det nu i køleskabet og lad det hæve til næste dag(ca. 12 timer mere eller mindre alt efter om man har travlt eller kan vente).

Form nu bollerne og læg dem på en bageplade. Bollerne kan efterhæve en halv time. Men de kan også bages med det samme ved 175 grader ca. 20 minutter. Men pensl dem lige først med en vand og olie blanding. Halvt af hvert.

Nu står man med nogle varme skønheder, som man straks har lyst til at spise og nyde. Men lad nogle af dem køle af og frys dem ned til en anden god dag, hvor man har brug for en bolle af ekstra god kvalitet.

God fornøjelse med gulerodslækkerbisknerne.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar