fredag den 2. marts 2012

Genial grydesteg

-med alt godt fra haven og lidt til

Grydesteg er en overset ret her i landet og det er altså en skam! Det har en intens smag og utrolig mørt kød. Man kan krydre retten på mange måder. Man kan krydre det traditionelt med laurbærblade, salt og peber. Men chili, etiopisk krydderi, løvstikke, rødvin eller hvad man nu har og kan lide. Nok ikke det hele på en gang, men i går brugte jeg rødvin, laurbærblade, lang sort peber og kryddersalt. Det var en skøn krydring og dejlig suppe jeg endte med. Grydesteg er også en ret billig ret.

Opskrift

En grydesteg, 3 øko porrer, 4-5  øko løg, 2-3 fed hvidløg, vand, kryddersalt, ca. 4 peber gerne lange peber hvis haves, 2-3 glas rødvin,  3-4 håndfulde tørrede tranebær, 2 tsk. kryddersalt og olie.

Brun stegen i en gryde i lidt olie på alle sider, det tager ca. 10 minutter. Imens hakkes løg, porrer og hvidløg. Tilføj den til gryden lad det stege sammen med olie. Efter ca. 5 minutter tilføjes rødvinen og man lader det koge med ca. 5 minutter før resten af ingredienserne tilføjes. Nu tilføjes vand (så det står et par cm under kanten på gryden), kryddersalt, de tørrede tranebær og de lange peber.

Nu skal det hele simre ca. 1 ½ - 2 timer under låg.

Jeg serverede det med kogte gnochi og spæde salatblade på toppen. Men man kan også tilføje ris, små pastaer eller servere brød til.

God fornøjelse med grydestegen

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar