lørdag den 17. marts 2012

Thaimiddag og mojito frugtsalat


-kvalitetstid og velsmag

Jeg var til endnu en dejlig fredagsmiddag i går. Det var en veninde som lavede mad til mig denne gang. Det var en thaiinspireret middag, da min veninde lige har været i Thailand.

Jeg kender ikke den præcise opskrift, men det var en wokret med kylling, mix af grønsager, østerssovs, chili og caschenødder(de fås for resten på tilbud i Rema i denne uge). Der var selvfølgelig ris til, som blev anrettet i små skåle og vendt ud. Så man fik en lille bunke ris per person. For sådan gør man i Thailand, sagde min veninde. Det så i hvert fald ganske flot ud. Derudover var der en salat til af rå grønsager.

Det var en skøn middag, som var en god afslutning på ugen. Til dessert lave jeg en lille enkel frugtsalat med et twist af rom, rørsukker og mynte. Altså en frugtsalat, hvor flere af de samme ingredienser fra mojito indgår. Det var en lynhurtig dessert, at svinge sammen og ganske velsmagende.

Opskrift på frugtsalat med rom

Denne opskrift er til 3-4 personer.

300 gr. Vindruer, 125 gr. Blåbær, 2 spsk. god rom, saften fra en lime og 1 spsk. sukker.

Vask frugterne og skær nogle af bærrene over og gør det samme med vindruerne.

Bland sukker, limesaften og romen. Put frugten ned i denne lage og vend det rundt. Nu er det klar til servering.

Opskrift på mynteyoghurtcreme

6 store spsk. Græsk yoghurt 2 procent, 3 tsk. Rørsukker, vanilje fra en hel vaniljestang og en mild mynte(masser af den).

Rør yoghurt med den hakkede mynte, sukkeret og de udskrabede vaniljekorn.

Server frugtsalat og cremen sammen med det samme.

God fornøjelse din egen frugtsalat og thaimad.

Eva-Andrea  






2 kommentarer:

  1. Ihhh, jeg er beæret :o) Det var super hyggeligt!

    SvarSlet