fredag den 23. marts 2012

Hjemmebagte boller er bare bedst


Jeg kan ikke gøre for det, men der er noget med hjemmebagte boller og mig. Jeg synes, at jeg nyder en bolle eller brød mere, hvis det er hjemmebagt. Måske har det noget at gøre med, at man har gjort noget ekstra. Brødet har fået lidt kærlighed, samtidig med at man har tilberedt det.

I denne uge fandt jeg et godt tilbud på Gluten mel i Rema og tænkte, at det ville jeg da benytte mig af. Det blev til nogle boller med cherry tomater på toppen. De blev penslet med en olie/eddike dressing, som var tilovers efter jeg havde spist de sidste oliven i et glas. Denne olie/eddike var fyldt med smag, så det kan jeg anbefale og det giver også mindre madspild. Bollerne fik derudover lidt kryddersalt fra ”min” krydderimand i torvehallerne. Det endte med nogle meget velsmagende boller.

Opskrift

1 kilo gluten mel, 2 tsk. salt, 1 spsk. sukker, ca. 15 gr. Gær, 8-9 dl.vand, cherry tomater, olie til pensling, salt til toppen.

Bland vand med gær, salt og sukker. Når gæret er opløst og tilføjes melet. Det skal æltes godt sammen til man har en sammenhængende dej, som ikke er alt for våd. Drys lidt ekstra mel på toppen og sæt dejen til at hæve i køleskabet. Lad det hæve 12- 24 timer.

Herefter deles dejen i boller med hænder som er dækket af mel. Tilføj ekstra mel, hvis det er nødvendigt. Hver bolle lægges på en bageplade med bagepapir. Hver bolle pensles med olien(det må gerne være en krydret olie eller en som smager af noget ekstra), pres en tomat helt ned i hver bolle og drys eventuelt med lidt krydresalt.

Bag bollerne ved 220 grader ca. 20 minutter.

God fornøjelse med bollerne.

Eva-Andrea

2 kommentarer:

 1. Aj de ser altså herlige ud! Flot!

  SvarSlet
 2. Hej selina
  Men jeg synes jeg absolut også at de er. De har hurtigt fået ben at gå på...
  De bedste hilsner
  Eva-Andrea

  SvarSlet