søndag den 11. marts 2012

Nu gror chilierne

Chili negro lige over kommet over jorden

Chilier er en tålmodighedssag. De gror ikke hurtigt og der kan gå uger, før de dukker op fra jorden. Det kan få mig til, at være ved at gå ud af mit gode skind. Jeg står og kigger dag efter dag på den bare jord. Men så pludselig en morgen titter der en lille bitte spire op.

Lambardo spire rigtig godt.
Dette er tilfældet for de fleste chilier i min vindueskarm. Jeg såede jo et ekstra hold chilier, da mit første hold chilier ikke spirede særlig godt. Nu er chili negro, hot lemon og lambordo spiret. Jeg bliver simpelthen så utrolig glad og begejstret, når de små frø dukker op fra jorden. Nu skal de små planter bare vokse sig lidt til, før de omplantes.

Meget ranglede tomater.
Mine græske tomater(frø som jeg tog med hjem fra Grækenland sidste år) vokser lystigt. De er dog lidt ranglede, men når de skal omplantes, kommes noget af den lange ranglede stilk ned i jorden. Der vil den skyde rødder og planten vil blive mere kompakt. Dette kan gøres med de alle slags tomater.

Genbrugspotter

Jeg synes, at genbrugspotter er vejen frem. Det kan være mælke kartoner eller yoghurt beholdere, som på fotograferne, men det kan også være alt muligt andet. Det er utrolig smart og billigt. Man udnytter også det man har købt til fulde. Så det kan jeg anbefale til alle andre.

God fornøjelse med chilierne derude, de er langsomme, men værd at vente på.

Eva-Andrea

2 kommentarer:

 1. Mine tomater har også set lige så ranglede ud, og mine chilier er også kommet flot op, og nogle har som du skriver været MEGET lang tid undervejs.

  SvarSlet
 2. Hej

  Jeg er glad for at høre, at det ikke kun er mine chilier, som er så langsomme...

  Hilsner

  Eva-Andrea

  SvarSlet