onsdag den 7. marts 2012

Pizza med svampe, chili, jordskokker, gedeost og kalkunbacon


Pizza er altså et festmåltid

I går havde jeg en længere telefonsamtale med en god veninde og hun har et nært forhold til hjemmebagt pizza. I løbet af vores lange snak, kom pizzaen på banen igen og hun fortalte passioneret om en gedeost pizza, hun havde bagt for nylig. Jeg blev vildt inspireret og gik straks hjem og slog en pizzadej op. Den kunne så langtidshæve til dagen efter. Dejen blev sammensat både økologisk speltmel og hvedemel. Begge dele fra Gram slot(dette mærke føres i kun Rema). Jeg er blevet ret vild med deres melsorter. Jeg spicede dejen lidt op røget paprika, det gjorde den smuk i farven.

Fyldet bestod af grund af bløde løg, championer, chili og øko dåsetomater. Det er mums i sig selv og med en topping af gedeost, kalkunbacon og frisk øko persille, var en absolut skønagtig pizza. Den anden fik tynde skiver af jordskokker og sammen med gedeost er det en ny madsymfoni.

Opskrift

Disse portioner giver 2 pizzaer, som skulle være nok til at holde sulten for døren, for i hvert fald 4 personer.

Pizzadej:

15 gr. gær ca., 3 spsk. røget paprika, 1 spsk. sukker, 2 tsk. Salt, 5 dl. Vand ognok mel til det giver en fast dej det vil sige ca. 600-650 gr. halv spelt og halvt hvede gerne fuldkorn.

Opløs gær, salt, sukker og paprika i vandet.  Tilsæt derefter melet og ælt det godt igennem mindst 10 minutter. Sæt nu dejen i køleskabet til dagen efter. Jo det kan godt betale sig, at lade det koldhæve og jo jeg vil mene, at det godt kan lade sig gøre selvom man har andet om ørene.

Dejen har en sådan konsistens at man kan rulle den ud med hænderne. Man deler dejen i 4 stykker og ruller hvert stykke til en kugle og hiver lidt i alle sider, til dejen har en god tykkelse.

Put fyld på dejen og sæt det i en 225 grader varm ovn, 15-20 minutter.  

Fyld:

7-8 Løg(fås til billige penge lige nu i Rema), 1 dåse øko tomater, gedeosterulle, ½ pakke kalkunbacon, 1 pakke champion(fås også på tilbud i Rema i denne uge), salt, chili, olie til stegning, øko persille(det er endda også på tilbud i Rema), 250 gr. jordskokker og eventuelt mandler(det fungere altså bedst med dem uden skal).

Pil løgene og hak dem i lange stykker, vask championerne og hak dem i store stykker og put løg og svampe på en pande med lidt olie. Tilføj salt og chili og lad løgene blive bløde. Det tager vel 15- 20 minutter og tilføj nu tomaterne og sluk for varmen.

Jordskokkerne skæres i tynde skiver og lægges oveni sovsen og tilføj ost, bacon og eventuelt mandler.

Lige før servering klippes persille henover.

God fornøjelse med pizzaerne og deres festlige værdi.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar