onsdag den 14. marts 2012

Entreco, frisk yoghurtdip og rødbedechips

-Forår og vinter på menuen

Dette er en middag som både er frisk, forårsagtig og samtidige bruger de sidste af vinterens rødbeder.

Den friske yoghurtdip er frygtelig dejlig og frisk og går både til kødet og rødbederne. Jeg synes, at rødbederne skal være godt krydret med nordafrikansk krydderi, som både er stærkt og varmt i smagen. Det hedder etiopisk krydderi, men man kan også bruge det 7. krydderi kombineret med chili eller hvad man nu kan finde i den krydderikategori(det skal være et med tørret ingefær, kanel, kardemomme, korianderfrø, peber og chili eller deromkring).

Opskrift

Denne opskrift er til to personer.

1 Entreco af 300 gr.(er på tilbud i Rema nu), ca. 600 gr. rødbeder, etiopisk krydderi eller lignede, olie til stegning, salt, 5 cornichoner(Er på tilbud i Rema nu), 2 forårsløg(er på tilbud i Rema), 2-3 A38, 1 stor tsk. Dijonsennep(fås på tilbud i Rema i denne uge) og frisk pasta eller eventuelt brød eller ris.

Vask rødbederne grundigt og skær enderne af. Skær dem i både og giv dem olie, salt og krydderier. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir og put dem i ovnen ved 200 grader. De skal have ca. 30 minutter.

Her har jeg også bagt nogle forårsløg med.
I mellemtiden tilberedes resten. Risen eller pastaen skal selvfølgelig koges. Vask forårsløgene og hakke dem meget fint. Cornichonerne skal også hakkes meget fint. Det blandes med A38en og senneppen.

Entrecoen er dødlet at stege. Den skal brunes ved høj varme ca. 1 minut på hver side. Derefter skal den have salt og et par ekstra minutter på hver side.

Jeg synes, at entrecoen skal skæres ud i strimler før den servers. Det gør den mere delikat. Men det må man jo selv bestemme.

God fornøjelse med middagen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar