torsdag den 17. november 2011

Balsamicosirup

Dressingernes konge

Balsamicosirup er helt fantastisk til salater, for den kombinere det søde og sure. Man skal bare blande den med lidt olie og man har en enkel og skøn salatdressing. Balsamicosiruppen er oven i købet super let at lave selv. Den består af kun to ingredienser: sukker og balsamicosirup. Det er en super lille gave(muligvis til en julegavekurv), for ikke mange har hørt om balsamicosirup, men de fleste kan blive afhængige af den, hvis de spiser salat jævnligt.

Opskrift

½ liter balsamicoeddike og 400 gr. sukker.

Hæld eddiken i en gryder og hæld sukkeret i og tænd op under gryden(fuld varme). Og når det begynder at koge, skrues der ned til jævn varme og man lader blandingen simre ca. 15 minutter. Man skal tjekke til sin sirup, for den må ikke koge over eller brande på, men den skal simre, for at tykne.

Før du tager siruppen af varmen, tjekker du lige hvor tyk den er med en ske. Siruppen skal dryppe langsomt fra skeen og virke tyk. Mere som end flydende honning end vand. Hvis den ikke er nået der til endnu, lader du den bare koge videre.

Når siruppen så er færdig, hældes den på en HELT ren flaske. Man giver flaskehalsen et fint skilt og bånd på og så har man en skøn hjemmelavet delikatesse, til den perfekte og lynhurtige dressing.

God fornøjelse med den speciale sirup.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar