tirsdag den 15. november 2011

Den bedste blomkålspuré

-God vinterret

Dette er en god og billig måde, at få nogle vintergrønsager på. Man får en let og cremet grønsagspuré, som kan bruges i stedet for en gang kartoffelmos. Hvis man har en rest til overs, kan man smøre den i sin sandwich dagen efter.

Opskrift

½ blomkål, salt efter smag, vand så det dækker, sort peber efter smag og 100 ml. creme fine.

Vask blomkålen og skær det midt over. Skær nu blomkålen i mindre bukketer. Put dem nu i en passende gryde og hæld vand over indtil det dækker. Nu tilføjes en 2 tsk. salt og der skues op for fuld varme. Når det buldre koger, skrues derned til så gryden simre. Det skal simre ca. 10 minutter. Test med en gaffel om blomkålene er møre. Det skal føles, som at prikke i bordvarm smør. Nu hældes vandet fra og salt, peber og creme finen tilføjes og det hele blendes med en stavblender. Lad der ikke være for mange klumper.

Nu kan puréen serveres til en gang and i druer(som jeg spiste til) eller hvad man nu synes. Puréen kan let erstatte kartoffelmosen.

God fornøjelse med den gode puré.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar