onsdag den 16. november 2011

Skøn skinke og peberfrugtrisotto

Jeg har lavet en del risottoer på det sidste og det er nærmest blevet et lille tema her på bloggen. Grunden til alle disse risottoer er, at det er let, rimeligt billigt, velsmagende og man kan variere risottoerne lige som man synes. Mine risottoer er ikke så fedtsmældende, som dem man får på mange spisesteder, til gengæld koger jeg næsten altid mine risottoer på en rigtig god hjemmekogt fond. Det giver masser af smag og intensitet og så behøves man ikke massevis af smør og ost, for at få smag. Denne risotto har mere fylde og tyngde pga. de tykke gode skiver af skinke som er i.

Opskrift på peberfrugt og skinkerisotto

200 gr. kogt stegt krydret skinke, fedtstof til stegning, 2 peberfrugter, 3-4 løg, ca. 4 dl. spelt kerner, 1 liter fond(grønsag smag eller kyllingesmag eller andesmag og det kan også være en bouillon) og salt efter smag.

Tag skralden af løgene og ”indmaden” ud af peberfrugterne. Snit nu det hele i små stykker, svits det i fedtstof og lad det steget ca. 5 minutter. Grønsagerne må ikke have taget for farve, bare have fået glans. Tilføj speltkernerne og rør det hele godt rundt. Efter ca. 2 minutter tilføjes fonden og det hele simrer ca. 20 minutter. Man skulle stå med en risotto, som er næsten uden væske. Det vil sige, at det væske som er tilbage er suget op i kernerne og det hele er en sammenhængende masse. 2 minutter før servering tilføjes skinken(den skal være skåret i tern) og man smager til med salt.

Man skal bruge en god skinke til risottoen. En skinke med lidt krydderier. Man kan finde sådanne skinker hos slagteren, torvehallerne(i København), i delikatesseafdelinger eller butikker.

Man kan sagtens spise risottoen alene, men man kan også servere den til andet.

God fornøjelse med risottoen.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar