søndag den 6. november 2011

Perfekte porrer


- Efterårsmiddag

Jeg elsker porre, de er gode i suppe, stegte panden, i madtærte, i gratin osv. Jeg kan godt lide porrenes sødme, når de bliver varmet. Jeg hev jo porre op fra min have i går og de endte efter en ordentlig gang vask og snitning i min pande. De var ret gode til de kogte kartofler og de stegte jordskokker.

Opskrift

2-3 porre(gerne økologiske), 20 gr. smør, lidt salt, ¼ del grønsagsbouillonterning og 1 ½ dl. vand.

Vask porrerne grundigt og snit dem fint. Tænd mellem op under en pande og læg smørret på panden. Når smørret er smeltet, tilføjes porrerne. Lad dem nu stege ved lav varme ca. 10 minutter. Porrerne skal ikke tage farve, de skal bare varmes igennem. Tilføj nu bouillionterningen og vandet. Lad det simre ca. 10 minutter, så der næsten ikke er mere vand tilbage.

Porrerne er nu færdige og klar til at blive serveret til en masse lækre ting. Men det er altså vigtigt, at købe økologiske porrer, for de smager af mere.

Eva-Andrea

2 kommentarer:

  1. Når nu det er vigtigt med økologien pga. smagen(og jeg er enig), så kan jeg da kun anbefale at man også bruger en hjemmekogt bouillon/fond ;)

    SvarSlet
  2. Hej Sjønne

    tak for kommentaren..Jeg er glad for at der er nogen som vil give mig ret i at økologi også smager bedre. med hensyn til hjemmekogt bouillion, kan jeg kun give dig ret. Faktisk kogte jeg en bouillion i dag ogopskriften kommer i morgen..
    Eva-Andrea

    SvarSlet