tirsdag den 22. november 2011

Indiske kartofler med æg

-          Let og lækker

Dette er en let og lækker ret, som er god sidst på måneden, for den er ret billig. Det er en krydret ret, som giver en varmen samtidig med den fylder en op. Jeg har fået opskriften af en indisk kvinde, som bor i Danmark. Hun brugte dog ret meget olie, det har jeg skåret ned på og retten er stadig ret lækker.

Opskrift

Denne portion er til 2 personer.

3 æg, 2 løg, ½ porre, 8 kartofler, 2 spsk. olie til stegning, 2 store spsk. karry(mild madras karry er min favorit), ½ bouillon terning, salt, 1 dl. mælk og 1 fed hvidløg.

Sæt kartoflerne til at koge i en gryde med let saltet vand, så det dækker kartoflerne. Kog dem ca. 20 minutter. Stik i en gaffel i dem, kartoflerne skal glide af gaflen, når de er færdige.

Imens pilles løg og hvidløg og vaskes porren. Skær porren i tynde skiver og løgene i tern. Put nu olie, karry og hvidløg i en gryde ved middelvarme og brun karryen igennem, så smagen kommer frem. Ned i gryden med løg og porre, svits dem godt igennem ca. 15 minutter ved middelvarme. De skal have taget lidt farve, men ikke brunes. Efter ca. 5 minutter tilføjes 1 dl. mælk og bouillonterningen.

Nu tilføjes kartoflerne skåret i mundrette stykker efter 5 minutter tilføjes æggene pisket med 3 spsk. vand og der skrues ned til lavvarme. Rør godt rundt i det og sørg for æggene fordeles over hele blandingen. Når æggene er stivnet, tages retten af varmen og server den.

Retten er også god dagen efter kold. Den kan dog ikke varmes, for så bliver æggene tørrer.

God fornøjelse med denne lille lækre ret.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar