søndag den 13. november 2011

Laksepakker og spontan middag


Sådan begyndte dagen: med jazz.

-Det skal anbefales begge dele.

Jeg og min veninde i botaniskhave.
Jeg var inde inviteret ind i byen (København) til jazzkoncert på jazzkop af en af mine gode veninder i går. Det var en virkelig hyggelig tur, med dejlig jazzjam og en gåtur igennem botanisk have i masser af solskin. Det hele endte i en spontan middag hos min veninde. Hun bagte bl.a. nogle velsmagende laksepakker, som vi lavede sammen. Jeg vil give denne spontane middagsoplevelse videre. For når der opstår spontan middag, opstår middagen ud af, at man har det lige så hyggeligt, så man vil ikke hjem. Så forlæng hyggen og lav en middag sammen. Det kan godt være, at ens hjem ikke er perfekt ryddet og støvsuget. Men det gør ikke noget, for pointen med en middag, er for mig, at man har det hyggeligt og rart. Hvis middagen er opstået spontant, så er man sikret hyggen, for det var jo derfor, man ikke gik hjem.
Jeg hjælper lidt til.

Laksepakker er perfekt til det spontane, for man kan have noget skåret laks i fryseren og grønsagerne man putter i pakken, kan være det man lige har. Man skal bare sørge for at hakke grønsagerne i mundrette stykker, så de er færdige samtidige med laksen.
Opskrift

Dette er til 4 personer.

4 laksestykker, 2 porrer, 3 peberfrugter, 250 gr. championer, salt, eventuelt syltet ingefær og 1 citron.

Laksepakke med porrer.
Vask alle grønsagerne og skær det uspiselige væk(ender og ”indmaden” fra peberfrugterne), hak porrerne i tynde skiver(ca. 5 milimeter) og skær peberfrugterne som du har lyst til og skær til sidst championerne i tynde skiver(ca. 5 milimeter). Tag nu 4 stykker bagepapir og læg porrer skiverne på midten af hvert bagepapir. Læg et stykke laks på toppen af hver portion porrer. Tilføj nu championer på toppen af hvert laksestykke. Drys nu lidt salt og læg nogle skiver ingefær i hver laksepakke. Tilføj nu lidt citronsaft(det kunne også være limesaft eller hvidvin) og drys lidt salt. Til sidst før pakkerne lukkes lægges peberfrugterne i pakkerne. Nu pakkes laksen ind, som var det en lille fin julegave.

Nu skal de have 180 grader i en varmluftsovn i ca. 20 minutter. 25 minutter hvis laksen er frossen.

Auberginedip med knækbrød og chips.
Når det hele er varmet godt igennem, står man med nogle dejlige pakke med både grønsagerne og laks. Man kan lige putte nogle kartoffelbåde i ovnen, have en lille dip til og hav noget mere citron eller limesaft ved hånden. Det kunne være en auberginedip med tahin eller advocadodip eller hvad man nu lige har.

God fornøjelse med de spontane middage og laksepakkerne.

Eva-Andrea   

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar