fredag den 11. november 2011

Græskar, æbler og gedeostrisotto

- Nordisk udgave af risotto

Dette er en super duper risotto. Det er en nordisk udgave af den klassiske italienske risotto. I stedet for ris, er der speltkerner i og i stedet for parmesanost er der en dejlig skive dansk gedeost i. Grønsagerne er græskar og æbler og det er ret godt sammen med gedeosten og spelten. Det er en risotto, som i mit tilfælde er kogt med andefond. Andefonden kogte jeg i weekenden. Men man kan også bruge bouillonterninger, hvis det er det, man har.

Opskrift

3 dl. Speltkerner, 2 æbler, rosmarin(friskt eller tørret), olie til stegning, 150 gr. hokaido græskar, en skive gedeost(ca. 25 gr. og ikke meget mere for så smager risottoen bare totalt af ged), salt efter smag og fond(eller bouillon) så det står lige over spelten.(Man skal ikke kunne se spelten).

Vask æbler og græskaret. Hak græskaret og æblerne. Steg først græskaret i olien ved højeste varme ca. 5 minutter. Tilføj nu så speltkernerne og vend dem hurtig rundt med græskar stykkerne tilføj nu fond/ bouillonterninger og vand. Lad det nu simre 15 minutter og tilføj æblerne og osten. Lad det nu koge 5 minutter mere.

Nu er risottoen klar til, at blive serveret og nydt med hakket rosmarin på toppen og smagt til med salt. Det er en rigtig god oplevelse.

God fornøjelse med den nordiske risotto.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar