mandag den 23. september 2013

Eva-Andreas frugtsennep

Dette er efterårshindbær, de er klar nu.
-En New Orleans specielt

Her til aften er min mor og jeg med i programmet ”jagten på det grønne guld”, derfor kommer opskriften på frugtsennep lige igen. Denne frugtsennep er inspireret af frugtsenneper fra new Orleans. Min veninde var i New Orleans og tog et foto af et glas frugtsennep. Dette foto har inspireret mig til at koge en portion af overskuet af mine hindbær. Frugtsennep har en overraskende og skøn smag. I new Orleans fås frugtsennep med mange forskellige smage og det anvendes til kylling, stege, skinke og i sandwiches, kort sagt kan det peppe det meste kød op. Personligt synes også, at det fungere ret godt til røget fisk eller pølser.

Opskrift på frugtsennep
200 gram hindbær, 50 gram sukker, 1 stor spsk. Stevia sødeniddel, 5 stor tsk. Dijon Sennep, et knivspids salt, to lange stilke citronverbena(eller citronskal eller tørret citronverbena) eller efter smag og en stærk chili eller efter smag.
Vask hindbærene og bland dem med sukkeret. Nu kan man vælge at lade det trække natten over, for at trække væsken ud af hindbærrene. Dette er en fransk måde at tilberede frugt på og anvendes for ikke at tilføje vand, når frugten skal koges. Hvis man ikke har tid til dette, kan man tilføje 1/4 dl. vand til gryden hvor hindbærene nu skal koges sammen med sukkeret, sødemidlet, saltet og sennepen.

Blandingen skal have høj varme og efter et par minutter skrues der ned til middelvarme.
Når blandingen simre, skrues der ned for varmen til det laveste, nu røres hakket chili, citron verbena og frugtsennepen smages til. Nu kan sennepen tages af varmen. Den anvendes både kold og varm.

Hvis man har smagt frugtsennep i New Orleans vil man nok mene, at denne frugtsennep er mere krydret og ikke helt så sød. Men det kan man jo gøre som man vil.
God fornøjelse med frugtsennepen.

Eva-Andrea

2 kommentarer:

 1. Ein interessantes Rezept. Ich werde es ausprobieren.
  Gruß, Anette

  SvarSlet
 2. Hallo Anette

  Ich hoffe sie gefâllt das Rezept. Es ist gut fûr Wûrsten and Bratkartoffeln. Bitte schreiben Sie mir, was Sie denken.

  Gruss Eva-Andrea

  SvarSlet