torsdag den 5. september 2013

Ovntørrede tomater

-tomatpesto
Tørrede tomater
Næsten to kilo tomater af egen avl.

I øjeblikket er der vidunderligt smagsfulde tomater og det fortsætter indtil kulden kommer. Så de skal nydes nu, men man kunne jo også gemme lidt den kolde og mørke vinter. Det kan let klares ved hjælp af en ovn på 100 grader, nogle timers tålmodighed og lidt god oliven olie. Ved hjælp af en ovn på lav varme kan man lave sine egne"soltørrede tomater". Det er ret let, men tomaterne skal ikke have over 100 grader, for så får de mørke kanter og det skal de ikke. De skal være bløde og let tørrede. Det bliver tomaterne ved 50-100 grader varmluft. Afhængigt af varmen skal tomaterne have 4-8 timer. Tomaterne må gerne være lidt bløde, når de tages ud af ovnen. Derefter kan de lægges så tæt som muligt i et patentglas, tomaterne skal gerne blive presset sammen og derefter hældes der en god olie over. Nu kan de tomater holde sig de næste par år, men de er helt sikkert spist inden da. De kan spises
De tørrede tomater i glas med oliven olie. 
som de er, men de er endnu bedre, når de blendes til en rød pesto. Blend tomaterne og lidt af olien med en stavblender. Det giver en meget intens smagende pesto, som kan smøres på et brød, dyppes i eller hældes over noget pasta.

God fornøjelse med de soltørrede tomater.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar