fredag den 13. september 2013

Blommer og sensommer

-Victoriablommer

En skål med et par kilo af årets høst fra det lille træ.
I øjeblikket er der massevis af frugt at høste i de danske haver. Der er f.eks. utrolig mange blommer i mine forældres have. Hvert år giver deres ældgamle blommetræ så mange blommer, at det ser ud til at alle dets grene vil knække pga. vægten. Men hvert år klare træet det og man kan høste vildt af victoriablommer. Deres lille gamle træ giver omkring 20 kilo blommer om året.
Blommetræet med en spinkel stamme
Disse blommer er rød-lilla uden på og gule i kødet. De skal spises lige før de er overmodne og helt bløde. De smager skønt. De kan ligeledes anvendes i marmelader, krydrede blommechutnyer, kinesisk blommesauce eller i åbne tærter. I aften skal jeg til "fredagsmiddag" hos en god veninde og vi har planer om, at bage en blommetærte -opskrift følger imorgen.

Nogle fuldmodne blommer
Lidt om blommer
Blommer findes i mange farver, former og størrelser. De stammer alle fra tre sorter: kræger, slåen og mirabeller. Slåen anvendes stadig i likører og snaps. Det smager absolut skønt. Mirabeller giver en af de bedste danske marmelader(se en opskrift her på bloggen). Krægen er derimod gået i glemmebogen og jeg må indrømme, jeg ikke selv har smagt dem. Men det kan jo nås endnu.

God fornøjelse med blommerne og sensommeren.


Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar