mandag den 9. september 2013

Æblegrød til morgenmad


-Æbletur til Frydenlund

Lige nu er æblesæsonen i fuld gang, så det gælder om at få nydt nogle æbler. Jeg var på æbleplukningstur i går med en god veninde. Vi var i Frydenlund frugtplantage nord for København. Der kan man selv plukke æbler og pærer. Der er mange sorter at vælge imellem. Vi gik benhårdt efter Gråsten æblerne, for de er ganske enkelt vidunderlige. Senere på dagen kogte jeg lidt æblegrød på nogle af æblerne.

Opskrift på æblegrød

Dette er til to personer.

4 store gråstenæbler, 1 spsk. flydende stevia, 4 spsk. øko rørsukker, æblemost så det dækker æblerne(man kan få en skøn æblemost hos Frydenlund, køb en boks med tre liter, det skal nok blive drukket) og lidt revet tongabønne(en lille næsten sort bønne som fås hos Special købmanden på Frederiksberg).

Vask æblerne, af med skrællen, ud med kernehuset og skær dem i mundrette stykker. Nu skal de op i en gryde med æblemost og flydende stevia. De skal have middelvarme, æblerne skal blive bløde og nogle af dem bliver helt opløste. Når dette er tilfældet(efter 15-20 minutter), smages der til med sukker. Sukker er en smagssag og det kommer helt an på, hvor modne og søde æblerne er. Nu skal æblerne køle

Når æblegrøden er blevet kold, er det bare om at gå i krig. Den kan portionsanrettes med revet tongabønne over, skyr(eller A38 eller græsk yoghurt eller et tredje mælkeprodukt man synes om) og mysli.
Det er en morgenmad, som får fuglene til at synge. Den spises selvfølgelig med en kop te og et glas god æblemost til.

God fornøjelse med æblegrøden og æbleturen.


Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar