mandag den 16. september 2013

En enkel blommetærte

I denne tærte er der også kirsebær i.
-Victoriablommer kommer til sin ret

Kogebogsskribenten Elizabeth David skriver, at victoriablommer bedst egnet sig til åbne tærter(David, det franske køkken). Hun giver imidlertid ikke en præcis opskrift på blommetærte. Så da jeg fredag bagte en blommetærte, brugte jeg hendes opskrift på kirsebærtærte og anvende halve blommer i stedet. Det var en skøn tærte og en absolut delikat måde, at spise victoriablommer på. Det en uendelig let tærte at tilberede og med ganske få ingredienser. I øjeblikket vælter det rundt med victoriablommer, så udnyt det og bag en skøn tærte.

Opskrift på blommetærte
Dette er en lille tærte, men der burde være til seks voksne.
Fyld: Omkring 20 blommer, et medium æg og 1 1/2 dl. piskefløde. Bund: en købe mørdej kan anvendes eller bland 60 gram smør, 60 gram sukker, en æggeblomme, 120 gram mel og en smule vand så det binder.
Smørret skal helst være blødt, så hvis du skal servere tærten til dessert, så sæt smørret på bordet, når du servere hovedretten.
Tænd for ovnen på 230 grader. Ælt smørret ind i sukker, mel og æg. Det skal blive til en dej, der kan masses ud i en smurt tærteform. Man behøver ikke rulle dejen ud først og dejen og dejen behøver ej heller hvile eller forbages.
Vask og halver blommerne. Læg dem nu ned i tærteformen. De skal lægges helt tæt og gerne i dobbelt lag, hvis tærteformen har kanter, der kan rumme det. Pisk nu fløde og æg og hæld den ud over blommerne, blommerne må gerne titte opover. Nu skal tærten i ovnen, skru ned til 200 grader. Der skal tærten stå til den er gylden, det tager omkring 20 minutter. Men kig til tærten nu og da.
Tærten kan serveres varm og kold. Den passer utrolig godt sammen med skyr. Skyren skal lige røres og så er den klar.

God fornøjelse med tærten.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar