torsdag den 25. august 2011

Rødbeder og gulbeder


Her ses salaten, lige klar til at blive spist.
Skøn frisk rødbedesalat

Sæsonen for rødbeder er begyndt. Men de nye rødbeder skal ikke overkoges og steges i ovnen. Næ nej de skal nydes tyndskåret og råt. Man tænker at det måske lyder lidt mærkeligt, men det er altså utrolig godt.

Rødbeder kan for det meste kun fås i en rød udgave, men det skal vi slet ikke nøjes med. Man skal kommandere sin lokale grønthandler til, at komme et læs gule eller mange farvede beder hjem. De smager lidt anderledes og det ser så skønt ud med de mange farver.

Rødbedesalat

Denne opskrift er til to personer.
En høst af gulerod, rødbede og bladbeder.

4 rødbeder(farver vælger du selv), 1/2 squash, 1 spsk. hvidvins eddike(jeg brugte en eddike der havde lidt hyldeblomst smag, men det gør man som man vil)1 spsk. oliven olie(Jeg sværger til græsk olie i øjeblikket, men brug det du har), flagesalt, friske krydderurter(brug det bedste du kan plukke og købe) og en god gedefeta(ca. 40 gr.).

Skær rødbederne og den halve squash i tynde skiver mariner dem i eddiken, olien, krydderurter og salten. De kan godt marinere en time, hvis man har tid ellers væltes de lækre sprøde skiver over på et mindre fad. Drys med afbrækkede feta stykker over serveringen. Nu er det klart til at blive guffet til måske en varm ret eller en omelet.

God fornøjelse med rødbederne og sæsonens lækkerier.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar