mandag den 29. august 2011

Labre lammekoteletter


Det behøves ikke at være dyrt!

Jeg elsker lammekød og dets lækre smag, men jeg gider altså ikke altid bruge flere timer på at have lam i ovnen. Så derfor er koteletter vejen frem. De skal have ca. en halv time og er derefter lækkert og mørt. Lam kan være en dyr spise i Danmark, men det behøves det ikke altid at være. Man kan ofte få lammekød til rimelige priser hos halalslagtere. Jeg har en ynglings halalslagter i nansensgade i København, men der er sikkert mange gode.

Opskrift

Denne opskrift er til 2 personer.

3 dobbelte koteletter(altså et ben til begge sider), ½ stærk chili, rosmarin efter smag, 4 spsk. mild røget paprika, 1 stor spsk. salt og 1 spsk. olie.

Koteletterne puttes i et fad og man drysser hakket chili på sammen med røget paprika, salt, rosmarin og olie. Og smør blandingen godt udover koteletterne, så de er helt røde og krydrede. Nu skal de have ca. 30 minutter i oven ved 175 grader varmluftsovn.

Det er nogle skønne og bløde koteletter man kan hive ud af oven og når duften breder sig bliver man utrolig sulten. Jeg elsker denne ret og fordi der er nogle dejlige ben, kan man tillade sig at spise det med fingrene. Man kan oven i købet vælge at gemme benene(i fryseren forstås) og senere koge fond på dem sammen med nogle andre ben.

God fornøjelse med lammekoteletterne.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar