søndag den 21. august 2011

Græsk salat og tzatzikiDen græske uges sidste indlæg

Jeg har i denne uge haft græsk uge, da jeg har været i Grækenland for en uge siden. Jeg har tidligere lavet indlæg om tzatziki og græsk salat, men jeg synes de to opskrifter skal med i denne omgang alligevel, da det er de to retter som jeg forbinder allermest med Grækenland. Derudover er disse to retter ultralette at lave og endnu letter at spise. Jeg kan i hvert fald næsten altid lige klemme lidt tzatziki og en lille portion græsk salat ned.  

Tzatziki opskrift

En halv agurk, 1 fed hvidløg og 400-500 gr. græsk 2 procent yoghurt. Riv agurken på et rivejern med store huller og pres den rivende agurk for vand. Riv nu hvidløg på et fint rivejern. Bland nu alle tre ingredienser i en skål. Man kan nu tilføje lidt fint salt og lidt chili eller røget paprika. Men dette behøves ikke. Nogle bruger dild i tzatziki, men det synes jeg personligt overhovedet ikke om.

Græsk salat opskrift

Denne opskrift er til 4 personer. Server den som forret eller sammen med tzatziki, brød(se opskrift på bloggen) og måske lidt grillede fisk.1 Agurk(gerne økologisk, for de er ofte mere sprøde og faste og ikke meget dyrere end almene agurker i høj sæsonen), 6 mellemstore tomater, 2 rødløg(eller salatløg, hvis man har det svært med rå løgsmag), 4 skiver feta, oregano(tørret eller friskt) og ca. 12 oliven eller efter smag.

Vi mødte en pelikan, men tvivler på den spiser græsk salat
Hak løgene i ringe og derefter i halve. Hak agurkerne 2 cm. tykke skiver og hak dem over på midten(så agurkerne er halvmåneformede). Skær tomaterne ud i skiver eller kvarte. Læg tomater, derefter agurker, løg, feta og til sidst oliven. Øverst drysses lidt oregano allerøverst. Man kan anrette salaten i en stor salat eller have en lille skål hver.God fornøjelse med de græske lækkerbiskner.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar