torsdag den 18. august 2011

Spis godt på rejsen

 – 5 rejsemadråd
Når man er landet et nyt sted, maven knurrer, man er træt ovenpå rejsen og ens smagsløg er totalt forstyrret af flymad styrter man gerne over stok og sten hen til det første det bedste sted og får stillet sin sult. Lad vær med det! Ofte er det de store turistfælder man falder i og det ender med et måltid, som absolut ikke er i top og som giver en oppustet fornemmelse.

Her er derfor 5 rejseråd, som sandsynligvis vil give dig en meget bedre madoplevelse. Det er råd som gælder de fleste steder i verden.

Menuen skal være på originalsproget

De steder hvor der står med store bogstaver: VI TALE DANSK eller menuen står på alverdens sprog, skal man ofte holde sig fra. Maden sådan nogle steder er ofte lige så international som menuen.

Mange lokale og få turister

Når du tripper forbi er sted, så kig grundigt på de som sidder og spiser. Er der nogen lokale? Og hvad får de?

Gå ned af sidegaderne

Ofte (også i Danmark) er det ikke på hovedgaderne, man får det bedste mad og betjening. Man skal lige bevæge sin sultne turist krop om et par hjørner, ned til de nærtliggende sidegader. Ofte er det her man finder den bedste mad til den bedste pris.

Uden microbølge lyden

Hvis du går forbi et sted og du hører det umiskendelige ”Pling” så løb væk så hurtigt det kan lade sig gøre. Det er et sted, hvor de har opgivet deres fornemste opgave, nemlig at lave mad selv.

Se hvad de andre gæster få

Hvis du ikke har nogen anelse om, hvad man dog skal vælge, må man lige kigge sig rundt og se hvad de andre får. Når tjeneren så kommer, må man lige pege diskret og sige at sådan en lækker omgang, skal man også selv have. Så ved man nogenlunde, hvad det er, man går ind til.

God fornøjelse

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar