tirsdag den 16. august 2011

Græsk morgenmad


- En herlig forfriskende omgang

Morgenmad er ikke noget grækerne gør sig så meget i. Grunden er nok at grækerne ofte spiser helt utrolig sent om aften. De spiser gerne mellem ti og tolv om aftenen. De er de sidste til at ankomme på restauranterne og de sidste til at gå. Så når det så bliver morgen, har de nærmest lige spist og er derfor nok ikke så sultne, hvilke er forståeligt.

Men vi andre som spiser mere efter danske spisetider, vågner op med et hul i maven. Morgenmaden bestod oftest af græsk yoghurt med flydende honning med valnødder eller pistacie nødder og blandet frugt. Det er en let og absolut skøn morgenmad, som jeg bliver så glad af at spise. Nogle dage hændte det, at jeg også fik mig en græsk kardemommebolle til. Det var en ret primitiv tebolle agtig bolle, men/uden smør og kun lidt sukker. Den var luftagtig og smagte dejligt at kardemomme.

Opskrift på græsk morgenmad

Denne opskrift er til to frugtglade og morgenglade personer.

Ca. 400 gr. græsk yoghurt 2 procent eller 0 procent, flyende gerne græsk honning ca. 1 dl. men det er smag og behag, 40 gr. valnødder eller pistacienødder, 2 bananer, 1 vandmelon, 100 gr. vindruer og 2 blommer.

Vask frugten(ikke vandmelonen og bananerne selvfølgelig) skær en kvart vandmelon ud, 2 bananer, 100 gr. druer og 2 blommer. Øs yoghurten op i to skåle, drys nødderne på og hæld honning over. Server frugtsalaten til yoghurten.

Dette er en morgenmad som måske indeholder lidt rigeligt med sukker, men jeg synes nu man skal nyde sig en portion i ny og næ, hvis ikke andet, så som dessert på en speciel dag. Grækerne spiser nemlig også gerne yoghurt med honning og frugt som dessert.

God fornøjelse med de bløde og søde herligheder.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar