lørdag den 20. august 2011

Soulaki - græsk kødskyd


lækkert og let

Soulaki er et kødskyd som spises meget i Grækenland. De laves primært med svinekød, men kan også laves med f.eks. lammekød. Det er en ret skøn og enkel ret. Man kan stege den på panden eller på en grill, hvis man lige har den fremme.

Opskrift

Denne opskrift er til to personer.

300 gr. svinekød f.eks. koteletter eller hvad man nu lige har, oregano, citronskal(økologisk forstås), oliven olie gerne græsk til pensling og salt.

Udsigt fra den ene spiseplads. Om aftenen kom køer og geder forbi.
Skær eller kødet i mundrettestykker. Læg dem i marinaden af oliven olie, salt, citronskal og oregano. Lad det mariner så længe de orker(mindst ½ og max 10 timer). Herefter skal kødet puttes på spyd. Spyddene grilles eller steges ved høj varme, indtil de får en lækker lysebrun kant.

Soulaki er utrolig dejlig med tzatziki og en græsk salat. Det var mit første og sidste måltid i Grækenland, på den lokale taverna. Det var en taverna som lå nogle gader fra hovedgaden. Derfor var det næsten kun lokale der brugte den, som deres dagligstue. De var gode til at lave mad den taverna. Men de lokale sad mest og hang over en drink eller to og en lille meze(lille enkel forret). Det var et meget primitivt sted, men det var utrolig venlig service af den ene tjener, som arbejdet der og ingen microbølgeovn, som på mange turiststeder. 

God fornøjelse med spyddene og deres herlige tilbehør.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar