søndag den 14. august 2011

populære peberfrugter og temmelig gode tomater

Brug sæsonens overflod af tomater og peberfrugter!

Dette er en lille nem grøntsagsret, men den er ret god. Det er en ret fra Piemonte i Italien, som jeg har fået fra en af Elizabeth Davids kogebøger. Jeg elsker hendes kogebøger og læser dem igen og igen. Der er ingen smarte madbilleder eller links til en hjemmeside(hun er død før alt det). Til gengæld får man opskrift på skrift som er gennemprøvet og hvor man kan regne med alt hvad hun skriver.

Denne grønsagsret er perfekt til august måned, hvor der høj sæson for både tomater og peberfrugter. Butikkerne og drivhusene bugner af lækkerbiskner. Så få brugt nogle af dem, det behøves ikke være så besværligt! Denne opskrift er i hvert fald dødnem, for det hele smækkes bare i ovnen og vupti en halv time senere, har man en velsmagende og velduftende ret.
Dette billeder illustrere overfløden i haven.

Opskrift

2 Peberfrugt, 8 små tomater, 1-2 fed hvidløg, salt og oliven olie eller smør.

Vask peberfrugterne og tomaterne. Skær toppen ud med frø og skær frugterne over på midten. Hak hvidløget i tynde skriver(altså rigtig tynde og hvis ikke det kan lade sig gøre, så hak det). Læg et stykke hvidløg i hver halve peberfrugt og læg to tomater ovenpå hver peberfrugt. Drys lidt salt og hæld lidt olie over. Når alle peberfrugterne har fået denne behandling, skal de i ovnen ved 175 grader ved 30 minutter.

Retten ser måske ikke så imponerende, men det er en ret, hvor peberfrugternes sødme kommer til deres ret. Så lav den og oplev en anden side af de mange farvede frugter.

God fornøjelse med peberfrugterne og tomaterne.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar