torsdag den 11. august 2011

Svampepesto

Pestoen sammen med peberfrugtpure, kartofler og en bøf

En skøn lille delikatesse

Dette er en lille lækker ret, som kunne bruges til en gang pasta, smurt i en sandwich eller på en bruchetta.

Denne pesto type er billig at lave selv, men hvis man skal ud og købe det på glas, kan det hurtig blive en ret dyr kilo pris.

Når man har blendet alle ingredienserne og åbner blenderen igen, strømmer der en skøn nærmest pizzaagtig duft op af blenderen. Man får lyst til at spise det hele med det samme, men pestoen er mindst lige så god kold.

Opskrift

En bakke svampe på 250 gr. gerne champignoner, 200gr. aubergine eller løg, 2 fed hvidløg, 2 spsk. rask eller kogte kartofler, hvis man har en rest, 3 spsk. oliven(uden sten), 3 spsk. parmasanost, 1 spsk. hakket rosmarin, 1 tsk. Salt, 2-3 spsk. smør eller oliven olie til stegning og chili efter smag.

Vask svampene og tag de jordede stokke af. Hak nu svampene i store stykker. Hak auberginerne eller løgene i ca. samme størrelse som svampene. Hak hvidløget fint og hak olivene groft. Varm nu en rigelig stor pande op og øs olien op eller læg en klat smør på panden. Når smørret eller olien er varm, lægges alt det hakket på panden. Drys nu med salt og spred det hele godt ud på panden. Panden skal være rigelig stor, ellers vil svampene ikke få en sprød brun kant. Svampene skal steges ikke koges.

Man kan tilføje de hakkede krydderurter man holder af.
Når svampene har denne brune kant, slukker man får varmen og hælder pandens indhold over i en blender. (Man kan bruge en stavblender og en skål, hvis ikke andet haves.) Put resten af ingredienserne i blenderne og blend indtil du har en cremet lysebrun konsistens.

Nu er svampepestoen klar til brug. Den kan opbevares i køleskab i omkring en uge. Man kan dog også lave et lag af oliven olie på toppen. Dette vil konservere pestoen til mindst at kunne holde en måned. Dette gør dog også pestoen mere fed.

God fornøjelse med den skønneste svampepesto.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar