fredag den 22. juli 2011

BBQ sovs – kan skabe små mirakler

Jeg fik forleden kylling i barbequesovs og det var super lækkert. Jeg har altid troet, at barbequesovs var totalt overvurderet. Men nej det er det slet ikke. Det er en sovs/marinade, som kan gøre et stykke kedeligt kød utrolig delikat og interessant. Det er en sovs/marinade, som kan udføre mirakler for kød.

Jeg lavede sovsen selv ud fra en blanding af ca. 20 opskrifter, jeg fandt på nettet og det lykkes rigtig godt. Det lykkes faktisk så godt, at jeg skal lave sovsen/marinaden igen i dag, når jeg får en veninde på middag.

Opskrift

2 fed Hvidløg, 1 løg, chili efter smag, 3 spsk. mild røget paprika, 2 spsk. sojasovs, 2-3 spsk. eddike, 2 spsk. sukker eller flydende honning, 2 spsk. oliven olie, 2 spsk. tomat pure og 3 spsk. flåede og hakkede tomater(Dette kan undlades, hvis man vil have en meget intens sovs og kun bruger en lile portion kød).

Hak løget, hvidløget og chilien fint. Bland det med resten og steg blandingen igennem ca. 5 minutter. Put nu dit valgte kød ned i sovsen og lad det stå og marinere, til du skal bruge det. Du kan også stege kødet straks, efter det er kommet i barbequesovsen/marinaden.

Man kan bruge, det kød man lige har og som er beregnet til at blive stegt. Jeg brugte kylling og det var bare skønt. I min barbequesovs bruger jeg røget paprika og det synes jeg giver sovsen det ekstra. Men det kan selvfølgelig undlades af den ene eller anden grund.

God fornøjelse med bbqen.

Eva-Andrea


2 kommentarer:

 1. Det var godt på stegte svinekoteletter:)
  Maja

  SvarSlet
 2. Hej maja

  Dejligt du kunne lide det, jeg var også godt tilfreds ;)

  Eva-Andrea

  SvarSlet