søndag den 24. juli 2011

Fransk løgsuppe - billig og smagsfuld

Fransk løgsuppe er en klassiker i det franske køkken og det er der en grund til. Det er en suppe med meget smag, trods det nok er den nemmeste suppe i verden.

Opskrift

Denne opskrift er til 2 personer.

6 løg af mellem størrelse(3 skalotteløg og 3 rødløg), smør til stegning,2-3 spsk. portvin eller anden frugtlikør, 0,75 kogt vand, 1 grønsagsbouillonterning eller kyllingebouillonterning, ½ tsk. Salt, 1 stor spsk. sukker, 2 løgstikkeblade, 1 stort laurbærblade.

Kog vandet og hak løgene fint,(når man spiser suppen er det mest delikat, at man kun får små bider løg) svits løgene i smør i en gryde. Når løgene har fået glans, men ikke taget farve tilføjes salt, sukker og portvinen. Lad alkoholen koge ud et minutstid.

Hæld det kogte vand over løgene og opløs bouillonterningen i suppen. Tilføj laurbærblad og løvstikkenbladene(som er hakket fint). Lad det koge ca. 10 minutter. Imens laves ostebrødene.  
Jeg tilføjede lidt chili på toppen

Til ostebrødene:

4 skiver brød og ost efter smag. Man skal bruge den ost man godt kan lide varmet og grillet.

Man skal bruge ostebrød, når man spiser løgsuppe. Det gør en kæmpe forskel. Skær brødet i skiver og put osten på. Put brødene i ovnen og sæt ovnen på grill. Når brødene har fået en gylden farve er de færdige.

Nu skal suppen serveres i dybe suppeskåle. Læg brødene oveni suppen. Nu kan suppen nydes. Server suppen med en lille salat eller et stykke kød.

God fornøjelse med suppen.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar