søndag den 17. juli 2011

Sommerfugle med ærter- Farfalle con piselli

Pastaen i en skål jeg har fået af min mor

Den 7. dag og sidste dag i min toscanske madforsøgsuge.

Denne toscanske pastaret er utrolig simpel og smager helt vidunderligt. Navnet farfalle con piselle betyder sommerfugle med ærter. Ærterne med sommerfuglepastaen og skinken i strimler er en perfekt kombineret ret. De søde ærter(tilføj sukker, hvis dine ærter ikke er alt for søde), salte skinke og de små sommerfugleformede pastaer, som man kan suge ind i munden i et snuptag, er bare så godt. Det er en skøn lille pasta ret, som også fungere rigtig fint kold. Navnet farfalle con piselle er ligger endda godt i munden.

Opskrift på farfalle con piselli

Denne opskrift er til 2 personer.

160 gr. sommerfuglepasta, 400 gr. ærter, 100 gr. hamburgerryg(hvis man har en rest kan man bruge den men ellers så køb en pakke skiveskåne, det gjorde jeg og det fungerede super), 3 forårsløg eller sommerløgtoppe, salt(både til kogning af pastaen og til ærterne), 4 spsk. sukker og oliven olie til stegning.

Sæt pastaerne til at koge i en lille gryde med ca. 2 tsk. salt. Hak forårsløgene og skær hamburgerryggen i skiver. Tag en pande, skru op til fuldvarme og put olie på panden.  Læg de hakkede forårsløg på panden sammen med hamburgerryg i skiver. Lad det stege ca. 5 minutter, før ærterne tilføjes, derefter skal det stege videre ca. 5 minutter. Hvis du bruger frosne ærter skal de have lidt længere. Når pastaen er kogt blandes de med ærteblandingen.

God fornøjelse med den skønneste pastaret længe.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar