fredag den 15. juli 2011

Toscansk velkommen-hjem-middag

Kaos før middagen.

6. dag i min toscanske madsforsøgsuge.

I går lavede jeg en toscansk velkommen-hjem-middag for mine forældre. De kom hjem fra deres sommerferie. Det var en let middag, bestående af en stor toscansk artiskokomelet med en toscansk bønnesalat og min helt egen sommer kartoffelsalat.

Kartoffelsalatens opskrift ligger allerede på min blog og den mest populære opskrift på bloggen. Den portion af kartoffelsalaten jeg lavede til mine forældre, lavede jeg med kartofler, salat og krydderurter fra haven. Sammen med salaten serverede jeg en toscansk omelet med artiskokker. Det var artiskokker på dåse, jeg brugte. Artiskokker er normalt lidt dyre, men hvis man finder et godt tilbud på dem, skal man købe et lille lager, for det kan godt betale sig. Omeletten smagte hel unikt med artiskokkerne i. Bønnesalaten var helt simpel og let. Den passede godt sammen med resten af retterne. Men ville også passe godt sammen med en stegt bøf.

Mine forældre var utrolig glade for middagen med masser af grøntsager. Grøntsager er jo ikke noget man får meget af på restauranter.

Opskrift på Toscansk omelet med artiskokker

Denne opskrift er til fire personer.

8 æg, 8 spsk. vand, 2 dåser artiskokker(uden olie), 2 fed hvidløg, smør eller olie til stegning og salt og peber efter smag.

Tag artiskokkerne ud af dåserne, hæld væsken fra og skyl alle artiskokkerne i frisk vand. Dette gøres for at få nogle af bitterstofferne ud af artiskokkerne. Skær artiskokkerne midt over. Hak hvidløget og pisk æggene med 8 spsk. vand. Tænd en stor pande og put fedtstoffet på panden. Skru helt op for varmen og når fedtstoffet er smeltet, tilføjes de overskåne artiskokkerne med den overskåne side nedad sammen med det hakkede hvidløg. Når de små artiskok ”babyer” har fået kulør vendes de. Efter ca. 5 minutter tilføjes æggene og der skues straks ned for varmen til lavest mulige varme. Nu skal omeletten ca. have 2 minutter. Den skal være stegt igennem, men må ikke se tør og brun ud. Omeletter må aldrig få for meget, for så bliver de tørre, kedelige og er spild af æg.

Opskrift på toscansk bønnesalat

Denne opskrift er til 4 personer.

Dette er nok den letteste, dog velsmagende bønnesalat, jeg har smagt.

250 gr. grønne friske bønner, 200 gr. tomater, 1 sommerløg(altså et løg med grøn top uden en hård skal), frisk persille, 1 tsk. salt, frisk chili af en mild slags, 2-3 spsk. oliven olie, 1-2 spsk. eddike, 1 spsk. dijon sennep.

Skær de ubehagelige ender af bønnerne. Kog dem ca. 6 minutter, så de er gennemkogte, men stadig har bid. Hæld vandet fra bønnerne, så de ikke bliver kogt videre. Skær tomaterne i mundrette stykker, hak løget fint, det samme gælder for chilien og persillen. Bland dressingen og bland den med alle de andre ingredienser. Nu er bønnesalaten klar til servering.

God fornøjelsen med middagen.

Eva-Andrea

3 kommentarer:

 1. Hej

  Dejlig blog du har.

  Den bønnesalat ser simpelt hen så lækker ud! Det ser rigtig toscansk ud!

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 2. Hej Ungersvenden

  Godt at høre at du kan lide min blog. Ja salaten var ret lækker.

  Forresten har også været inde og kigge på din blog og den kan du godt være stolt af :)

  Eva-Andrea

  SvarSlet