fredag den 1. juli 2011

Jordbærmarmelade


Marmeladen helt varm på en bolle.
Den duft som det giver, når man koger en portion jordbærmarmelade, er helt fantastisk. Det er en af de skønneste dufte i sommeren. Duften er nærmest hele kogningen værd. Men det er nu også dejligt, med den glinsende mørkerøde marmelade. Det er sød sommer på glas, efter min mening.

Opskrift

Jordbær 1 ½ kilo, 400 gr. sukker(eller kunstigt sukker eller en blanding af begge dele), geleringsmiddel 1-2 spsk. og eventuelt atamon til at ryste glassene i og en spsk. til marmeladen, når den er kogt.

Skyl og skær jordbærrene i mindre stykker, put dem op i en stor skål og hæld sukker og/eller kunstig sukker over. Lad det stå og trække i et halvt til et helt døgn, gerne i køleskab med et klæde over. Dette gøres, for at trække væsken ud af bærrene. Når du efter ventetiden kigger til bærrene igen, vil de ligge og svømme rundt i den dejligste røde væske.

Hæld nu det hele op i en gryde. Lad det koge op og tilføj pektinen, hvis man ønsker at bruge det. Rør rundt og opløs det.

Når det har kogt et kvarter i alt, kan det hældes på klargjorte glas(se under ferskenmarmelade hvordan man gør dette). Før det hældes på glas, men er taget af varmen, tilføjes 1 spsk. atamon.

Man kan lade være med at tilføje atamonen, hvis man er imod konserveringsmidler, men min erfaring er, at så går der omkring en måned og det begynder mindst et glas at mugne.

God fornøjelse med den røde rene søde sommer på glas.

Eva-Andrea


Ingen kommentarer:

Send en kommentar