lørdag den 2. juli 2011

Chilibøf er sagen

Jeg har i øjeblikket et væld af chilier. De vælter ud af planterne i mit ny tæt bevoksede drivhus. Så nu er det høj sæson for chili opskrifter. Jeg fik endda et par chilier af en rigtig god bekendt. Så de måtte jo bruges til noget lækkert og let. Det blev en chilihakkebøf. Jeg kan ret godt lide hakkebøf. Hakkebøf har noget velkendt og dejlig enkelt over sig.  Men hakkebøffer må godt få tilføjet lidt ekstra smag. Så det blev chili, mild røget paprika og hvidløg. Ret enkelt ja det ved jeg, men også ret dejligt. Man kan vælge at grille bøffen, hvis man har grillen fremme. Det bliver nok ikke i dag, at kuglegrillen bliver trukket frem fra støvet i garagen, for vejret er koldt og klamt. Men solen skal nok komme igen i løbet af sommeren og så er denne opskrift god at have i baghånden.

Drivhuset i fuld flor.
Opskrift på chilibøf

Denne opskrift er til 4 bøffer af fedtfattigt kød. Hvis man bruger kød med højere fedtprocent, kan det være en god ide, at bruge en større mængde kød, end hvad der står i opskriften. For så skrumper bøfferne nemlig markant mere, når de steges.

500 gr. Hakket oksekød ca. 3-7 procent, 2 fed hvidløg, chilier(gerne en blanding af forskellig farvede chilier med forskellige styrker),2 spsk. mild røget paprika(her er det vigtigt at det er mild røget paprika, for i denne opskrift skal styrken skal komme fra chilierne), 1 spsk. salt og smør eller olie til stegning. Jeg foretrækker klart, at bruge smør til stegning af hakkebøffer. Man kan dog have sine grunde, til at foretrække olie til stegning og det kan da også sagtens anvendes.


Chilibøf med havekartofler
Vask og hak chilierne. Hak hvidløget fint. Del det hakkede kød op i 4 lige store dele, vask hænder, drys salt, røget paprika og chili ud over de 4 kommende bøffer. Tænd op under en pande(middelvarme) og put fedtstof på. Nu skal bøfferne have” æltet” ingredienserne ind i sig og derefter formes. Læg bøfferne på panden og samtidig skal du tilføje hvidløget. Hvidløget skal ikke ind i bøffen, for det smager bedst, hvis det bliver stegt direkte i fedtstoffet.

Når bøfferne har fået en mørkebrun kant på begge sider og der er kommet kødsaft ud, så er bøffen stegt igennem.

Hakkebøffer og hygiejne

Det er en dårlig ide, at spise hakkebøffer, som er lyserød i midten. For hakketkød har en meget stor overflade og det gør, at bakterier af alle slags bedre kan side og gemme sig. Derfor er gennemstegte hakkebøffer bare det bedste. Derudover så skal man selvfølgelig huske at vaske hænderne, når man har stået og æltet løs og formet bøfferne.

God fornøjelse med chilibøfferne.

Eva-Andrea
Ingen kommentarer:

Send en kommentar