onsdag den 13. juli 2011

Toscansk pastaret

3. dag i min toscanske madforsøgsuge.

Dette er en super lækker pastaret, som de fleste vil kunne lide, selvom de ikke kan lide kyllingelever ellers. I denne ret bliver kyllingeleveren svøbt i en citron og æggesovs. Det gør leveren mild og rar at spise. Der er ret mange retter med kyllingelever i det toscanske køkken. Og de fleste opskrifter med kyllingelever er ret gode, i hvert fald dem jeg har smagt.

Kyllingelever har den fordel, at det er utrolig billigt. Det koster ca. 60 kr. pr. kilo. Man kan ofte kun få det på frost, men det er helt i orden. Det smager godt, selvom det har været frost og tør hurtigt op.

Opskrift

Denne ret er til ca. 3 personer.

300 Kyllingelever, 2 løg, 2 fed hvidløg, 2  ½ citron, 2 gulerødder, 3 æg, 1 spsk. oliven olie, 1 bladselleri stang, 250 gr. pasta, friske krydderurter, salt og peber efter smag.

Klip leveren i mundrette stykker. Lever er nemmere at klippe i end skære i, da det har en meget porøs struktur. Hak grøntsagerne, krydderurterne(f.eks. timian og persille)og hvidløget. Pisk æggene med saften fra to af citronerne. Sæt pastaen til at koge(kog dem efter vejledningen på pakken). Put grøntsagerne og hvidløget på en stor pande med olien og svits dem over høj varme. Når de har fået farve, tilføjes kyllingeleveren. Nu skrues varmen ned til middelvarme og efter et minut tilføjes æggene pisket med citronsaften. Rør i blandingen og skru ned til lav varme. Når æggene er varmet igennem og der er begyndt at komme saft ud af leveren, tages panden straks af varmen. Herefter drysses salt, peber og krydderurterne over. Når pastaen er kogt hældes vandet fra og citronsaften fra den sidste halve citron hældes over pastaen.

Server nu retten og nyd den lækre cremede citron smag og den bløde lever. Det eneste som gør denne ret svær at tilberede er, at leveren aldrig nogensinde må få for meget. Så bliver den grå, hård og dødens kedelig. Så bliver leveren til det man frygter, ved stegt lever.

God fornøjelse med pastaretten.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar