tirsdag den 5. juli 2011

Gazpacho

Anden dagen i min tomat og oste uge.

Gazpacho lavede jeg i går til aftensmad og serverede den til mere margariti pizza. Gazpacho er fyldt med friske rå tomater. Det passer godt til den tomatsmag, man får fra pizzaen, hvor tomaterne er tilberedt over flere gange. Gazpacho er skøn spansk suppe, som kan serveres til forret eller med en bolle eller et stykke pizza. Suppen har en mild og alligevel utrolig spændende smag.

Opskrift

Denne opskrift er til ca. 4 personer som forret.

½ kilo tomater, 1 peberfrugt, 1 agurk(eventuelt en økologisk eller hjemmedyrket), 1 hvidløg, 1 spsk. sukker, 1 stk. salt, 1 spsk. oliven olie, ½ liter kyllingefond/ bouillon(brug eventuelt en bouillonterning opløst i ½ liter vand).

Det er den letteste sommersuppe at lave. Man putter bare alle ingredienserne i en blender og blender indtil det hele er hakket igennem. Man kan vælge, at hakke noget af agurken i hånden, så man får lidt mere at tygge på. Jeg brugte en agurk fra haven og det var ret lækkert for den har mere bid, end en købe agurk. Man kan bruge en økologisk købe agurk, hvis man ikke har hjemmedyrket, for de er også ret faste i kødet.

Man kan vælge at servere croutoner til suppen, men det er dog ikke nødvendigt, hvis man servere andet til.

Ofte er der løg i gazpacho, men det synes jeg altså, løget ødelægger de andre smagsindtryk. Men man kan selvfølgelig tilføje det, hvis man er vild med rå løgsmag.

God fornøjelse med gaspachoen og de rå tomater.

Eva-Andrea

Ingen kommentarer:

Send en kommentar